mandag 8. november 2010

Verdens beste gryterett

Jeg har en fryktelig uvane, når jeg skal skrive ned en oppskrift for å prøve ut, glemmer jeg å og gi navn til retten, så når jeg skal bla tilbake i kladdboken min, finner jeg masse navnløse oppskrifter som jeg må gjette hva er for noe..
Jeg må bli flinkere på dette...
Uansett for en stund siden fikk jeg denne oppskriften av en bekjent og den er utrolig god, det er en fordel hvis du liker karri når du skal lage denne gryteretten.

Verdens beste gryterett

400 gram kjøttdeig
1/2 purreløk
3-4 gulrøtter
1-2 ts buljong
1/2 løk
1-2 ss sukker
Salt og pepper etter eget ønske
Masse karri til du får den så sterk du vil ha den
1 glass tomatpurre
1 boks hakkede tomater
2,5 dl fløte
1 boks Créme Fraîche

Slik gjør du det

Stek kjøttdeig med salt og pepper, surr løk, purreløk og gulrøtter i karri.
Bland dette sammen med kjøttdeigen, tilsett buljong, sukker og tomatpurre, kok opp og smak til med fløte og créme fraîche.
La det stå å putre i 15-20 minutter, rør med jevne mellomrom.
Serveres med ris, brød og salat.

10/10 kremtopper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar