lørdag 20. november 2010

Se torsken se torsken, en feit og fin og norsk en..

Mannen i huset er ikke så glad i fisk, men han er svært glad i tomatsaus. Så for å få han til å spise fisk har jeg funnet på følgende fiskegryte, inspirert av bacalao.

Handleliste:
Jeg bruker å kjøpe gourmettorsk eller klippfisk fra frysedisken på Rema.
1-2 bokser med hakkede tomater
1 liten boks med tomatpurre
Sukker
Fiskekrydder
Dill
Olje
Salt
Pepper
Cayenepepper
Vann
Mørk buljong
Sitron
Persille
Poteter
Løk

Jeg koker opp vann i en kjele med salt og pepper, fiskekrydder og litt dill.
Skrur av plata og legger fiskestykkene oppi og lar de trekke i et minutt.

Så finner jeg frem jerngryta, nå skal selve gryta lages. Surr løk, så mye du vil ha sammen med 3 ss olje.  Hell i boksene med hakkede tomater, 1 ss sukker, 1-2 ss dill, 1 ss fiskekrydder, 1 ss persille, ca 10 dråper sitron, 1-2 ts buljong salt og pepper etter eget ønske.
NB:Av cayenepepper bruker jeg bare tuppen av teskje, dette er utrolig sterkt og det er ikke så mye som skal til for å sette smak!
Rører dette sammen og tilsetter ca 5 dl med vann, og tomatpurre til gryta er passe tykk.
Det er viktig at du smaker på gryta underveis i kokkeleringen for å finne ut om du evt vil tilsette mer krydder.
Dette får stå å putre i 30 minutter på svak varme, mens potetene koker, tilsetter jeg fisken i gryta, det er bare fint om den ryr litt fra hverandre, slik at det blir små stykker av fisk i den.
Det er viktig å skru ned på varmen og røre minimalt etter fisken er hatt i.

Det jeg også av og til gjør er å koke potetene slik at di nesten er kokte, skjærer dem i skiver og legger dem i gryta, dette for å gjøre den litt mer lik bacalao.

Tips: For en mildere gryte smak til med matfløte.
Du kan også steke smårettbacon og ha ved siden av som tilbehør.
Gryten kan også has i en ildfast form og gratineres med ost i ovnen. 200 grader i 15-20 minutter.

10/10 Kremtopper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar