Jeg hadde planer om noe helt annet til middag, men når man er midt i tåka er det ikke så greit, for kjøttet jeg hadde tenkt å bruke til middag hadde ligget noen dager for lenge i kjøleskapet, derfor ble nødløsningen kylling.
Kylling er sammen med poteten noe vi bruker ofte her i heimen.
Dagens rett består av disse ingrediensene samt fløte som mannen kjøper med.
Potetene ble delt i båter, fikk salt og pepper og noen klatter med meierismør, inn i ovnen på 225 grader til de ble gyldne.
Kyllingfiletene fikk salt, pepper og et kyllingkrydder fra bunnpris sitt utvalg i krydderhylla samt bacon rundt, ble lagt i en ildfast form inn i ovnen i 30 minutter.
Baguetten delte jeg slik som dere ser på bildet, og fikk Synnøve Finden smør med maldonsalt på hver skive.
I den store svarte gryta er det aller beste.
Sopp, squash, paprika, sellerirot, rødløk, créme fraîche, fløte, salt, pepper og persille.
Grønnsakene skjæres i skiver, terninger, hakkes you name it - gjør det som passer deg best, surr det i litt meierismør tilsett salt, pepper og persille. En halv boks fløte og en halv boks créme fraîche. Smak deg frem til den får den smaken som du vil ha.
(denne passer også godt som pastasaus, jeg bruker da å tilsette smårettbacon i tillegg)
Ble servert med kruttonger og parmesanost.
9/10 kremtopper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar