Pinnekjøtt er egentlig julemiddagen her i huset, bortsett fra mannen som sverger til ribbe fra nøff nøffen.
Så her går gris å sau hånd i hånd på julaften.
Jeg og min lillebror syns imidliertid at pinnekjøtt er noe av det beste som finnes i verden, og unner oss en eller flere pinnekjøttmiddag i oppkjøringen mot jul.
Jeg vanner ut kjøttet i 12-18 timer, heller av vannet, fyller på med nytt vann og setter kjøttet til koking, helt til det er så mørt at det holder på å dette fra beinet.
Da legger jeg det på rist, inn i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter til det blir sprøtt.
Sist jeg steikte det ble det så sprøtt at det regelrett eksploderte da jeg tok i det.
Serveres med rødkål, kålrabistappe og søt erterstuing. Erterstuingen lages av Toro ferdig på fem minutter, også tilsetter jeg sukker slik at jeg får den så søt som jeg vil ha den.
Potene og kålen kokes møre, og blir most med en moser jeg har etter min bestemor, salt og pepper tilsettes, en klatt smør og kraft fra pinnekjøttet.
Smaker himmelsk
10/10 kremtopper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar