Siden det nærmer seg desember og jul vil jeg dele min absolutte julefavoritt med dere.
Jeg fikk denne kaken servert i fjor hos min mor, og har nå blitt min absolutte favoritt av småkaker til julen.
Bildet er hentet fra mammanet.no
Kakedeigen
200 gram mandler
3dl melis
2 eggehviter
Mal mandlene, bland melis og mandler pisk eggehvitene stive. Elt forsiktig mandler og melis i eggehviten.
Stek kakene på 175 - 200grader 10 min.
Kakekrem
150 gr meierismør
1,5 dl melis
2 eggeplommer
1-2 ss sterk kaffe
Mykt meierismør blandes med melis, eggeplommene has i en og en rør godt mellom hver gang, tilsett kaffe og pisk godt.
Legg fyllet på kakenes underside og sett dem kaldt til smørkremen har stivnet.
100 gram kokesjokolade
1 ss smeltet meierismør
smelt sjokoladen sammen med smøret.
Tips: Man skal ta mye med en klype salt, et ordtak jeg har adoptert og gjort til mitt eget.. Ha en liten klype salt i den smeltete sjokoladen. Søtt og salt sammen er herlig, selv om det er litt salt i smøret, gjør det seg godt med litt mer i sjokoladen.
Ringles over når smørkremen har stivnet.
10/10 kremtopper.
Disse lager svigermor, de er kanongode! Tror sannelig jeg skal prøve meg på dem selv i år! :)
SvarSlettdu kan også bruke vanilijesukker i stede for kaffe på smørkremen, hvis den skiller seg ta litt smør og 1 ts kaldt vann oppi kremen og pis det godt
SvarSlett