mandag 8. november 2010

Ta en potet, ta gjerne 4 ta 8 ta alle ! Ja, ta en potet ! Stek dem og kok dem, spis gjerne skallet ! Men ta en potet

Poteten kan brukes til så mangt, jeg er veldig glad i potet..
Jeg har i allefall blitt veldig glad i potet etter to år med veldig lite potet.
Derfor gikk jeg til anskaffelse av en kokebok om potet.

Dette går litt etter "Man taver det man haver-prinsippet"
Du kan bruke Laila, Beate, Pimpernell, Mandel eller Kerrs Pink, Brage osv.. Kort sagt En potet er ikke bare en potet, den har et navn en personlighet.
Du tar den sorten av potet du har liggende, om du skreller den eller bare vasker den er opp til deg, del den i båter og legg dem i en ildfast form.
Så tar du en titt i kjøleskapet, har du skinke å bacon er dette supert til denne retten, se i skapet om du har mais med det samme også.
Ha dette i den samme formen som potetene ligger å koser seg, og bland lett sammen. Hell litt nøytral olje over, samt salt, pepper og persille.

Stekes på 225 grader på midterste rille i 25-30 minutter.

9/10 kremtopper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar