Valget falt på indrefilet av svin som vi hadde i kjøleskapet.
Du trenger
Indrefilet av svin
Krydder etter eget ønske
Mandelpoteter
Rødløk
Hvitløk
Rosmarin
Sopp
Paprika
Stekesmør
Melk
Fløte
Kvitseidsmør eller annet smør som du syns er godt
Maldon havsalt/ annet salt
Pepper
Melk
Fløte
Kvitseidsmør eller annet smør som du syns er godt
Maldon havsalt/ annet salt
Pepper
En god saus, jeg brukte en kyllingsaus med paprika og hvitløk.
Jeg tok indrefileten ut av kjøleskapet for temperering (gjør kjøttet mørt ved steking), i min morter hadde jeg persille, maldon havsalt, nykvernet pepper, jalapêno og paprikakrydder og moste dette sammen. La indrefileten i en ildfast form og smurte krydderne godt inn på begge sider, lot den ligge slik i 2-3 timer før jeg freste den i panna på høy varme. Før det var rett inn i ovnen på 225 grader i en ildfastform med aluminiumsfolie over. slik fikk den stå i 45-60 minutter.
Før jeg tok den ut å lot den hvile i 10-15 min før jeg skjærte den opp.
Samtidig som som jeg stekte indrefileten stekte hadde jeg mandelpoteter i skiver, sammen med rødløk, hvitløk, persille, maldon havsalt, nykvernet pepper og rosmarin i en form sammen med litt godt smør, jeg brukte denne gangen Kvitseid smør, gir en nydelig smak. Inn i ovnen sammen med kjøttet.
Dette er praktisk talt en middag som gjør seg selv.
Mens dette godgjorde seg, tok jeg en posesaus (jeg skjemmes) og trikset litt med den. tilsatte spisspaprika og sopp, litt salt, pepper, persille (selvsagt) og noen dråper sitron.
Smakte utrolig godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar