mandag 20. desember 2010

Karamell fudge

I kjøleskapet hadde jeg ca 2 liter med fløte som jeg må bruke får vi drar på juleferie.

Valget falt på karameller eller fudge som jeg fant oppskrift på.

Oppskriften er som følger

50 g meierismør
450 g sukker
3 dl fløte
1 1/2 dl helmelk
3 ss vann (eller smak som kaffe, brandy, rom eller essenser, nøtter, frøene fra en vaniljestang og sjokolade)
Jeg drysset havsalt over mine etter at jeg hadde dem i formen.

Slik gjør du det

Slik gjør du:
1. Smør en ikke alt for stor firkantet form, min 20 cm. dyp.

2. Ha sukker, fløte, smør, melk og vann (smak) i en tykkbunnet kjele.

3. Varm opp under svak varme. Rør av og til.

4. Massen bringes til kokepunktet og kokes videre til massen kan formes til en kule i kaldt vann. Rør av og til under kokingen for å forhindre at massen svir seg.
Dette tar lang tid, så du bør ikke være utålmodig.

5. Helles i den smurte forma. Settes kjølig til massen har stivnet helt. Når fudgemassen er helt stivnet has den ut av forma og skjæres i firkanter med en skarp kniv.

3 kommentarer:

  1. Mmm. Disse så gode ut, som alt annet på bloggen din. Bør vel prøve disse også ja, det samme med kjeksene.

    SvarSlett
  2. disse prøvde jeg, men noe måtte ha gått galt, for de stivnet aldri! :(

    SvarSlett
  3. Prøvde du trikset om å slippe en dråpe i vann?

    SvarSlett