Disse kjeksene ble til i fortvilelse over at rema solgte julecoockiesdeig som ikke inneholdt et spor av kanel, muskatt, nellik, allehånde, safran, kardemomme, ingefær eller stjerneanis - kort sagt de inneholdt ikke julekrydder og kan de egentlig da kalle det for julecoockies?
Oppskrift.
150 gram meierismør
75 gram brunt sukker
75 gram hvitt sukker
1 egg
175 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts natron
Frøene fra 1 vaniljestang
100 gram hakket kokesjokolade
Jeg blandet sammen i morteren min
1 ts kanel
1 ts muskatt
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts kardemomme
1 ss hvitt sukker
1 ss brunt sukker
og moste dette sammen
tilsatte 1-2 ss av dette i deigen.
Resten hadde jeg på et glass til senere bruk, bare duften er verdt det - det dufter jul!
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør og sukker røres hvitt, tilsett egget og rør godt. Skrap frøene ut av vaniljestangen - jeg har tidligere forklart hvordan. Bland alt det tørre sammen i en bolle, tilsett den hakkede sjokoladen og ha dette i røra og rør godt. Jeg bruker en liten mixer til dette. form til små topper med en skje, det er viktig å huske at smøret smelter og at deigen flyter utover på bakebrettet inni ovnen. Så ha ikke toppene for store. Stekes på midterste rille i ca 12 minutter
Disse ble veldig gode og anbefales som en del av julebaksten i år ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar