torsdag 30. desember 2010

Svele

Ingen lager sveler som min kjære tante som i ung alder giftet seg og flyttet til Møre, ingen kan lage svele som Møringene heter det vel... Uansett denne er kjempegod, og bilde finner du i innlegget under.


 Oppskrift

2 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 dl kefir 
1 ts natron
1/2 ts hjortetakksalt 
50 gram smeltet meierismør 
Melk til å røre ut natron med

Fremgangsmåte
  
Pisk egg og sukker til eggdosis, tilsett kefir og sikt inn melet og rør godt. 
Rør ut natron i en liten kopp melk og tilsett sammen med meierismør og hjortetakksaltet. 

La røra svelle litt før du steker små lapper på ei varm stekepanne eller på ei steketakke. Serveres med brunost eller smør og sukker. 



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar