torsdag 30. desember 2010

Verdens beste Oreokake!

Denne oppskriften er fra Lise Finckenhagen.


Oppskrift

Bunn
350 g Oreo sjokoladekjeks

150 g usaltet smør, smeltet

 Fyll

 400 g kremost naturell

3 dl fløte

200 g hvit sjokolade, smeltet

110 g sukker

1 ts vaniljesukker eller essens

2 plater gelatin

Smeltet mørk sjokolade til pynt

Slik gjør du

Kle en liten langpanne (18 x 25 cm) med plastfilm. Kjør 250 g av kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av langpannen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann.

Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt og myk krem. Løs opp gelatinen i litt varmt vann og rør den inn i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Grovhakk resten av kjeksen og vend den inn i ostekremen. Hell det hele over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over.

Pynt med smeltet mørk sjokolade før servering.

Bilde finner dere nedenfor, utrolig god å mektig kake! 


Kilde: Nrk.no 

2 kommentarer:

  1. Oreokake er skikkelig godt da. :)
    Den oppskrifta er ikke så ulik min.

    SvarSlett
  2. Denne laga jeg for ørtende gang i går :)
    Men denne gangen laga jeg den på lyse Dots kjeks og blanding av en plate hvit sjokolade og en plate lys kokesjokolade :) Den ble veldig god.. mer sånn melkesjokolade/bailey's smak på.. *nammenam*

    SvarSlett