Når jeg lager gjærdeiger slik som pizza, rundtstykker, boller og brød bruker jeg ingen oppskrift, jeg tar det rett å slett på feelingen, og resultatet blir forbausende bra hver gang (bank i bordet)
I går brukte jeg det jeg hadde i fryseren ca 150 gram kjøttdeig, 150 gram bacon og 150 gram røkt kjøttpølse fra gilde som jeg finhakket.
Deig
Hvetemel
Sukker
Salt
Krydder
Tørrgjør
Tørrgjør
Olivenolje
Lunkent vann
Fyll
Pølse
Bacon
Kjøttdeig
Sjarlottløk
Sopp
Spisspaprika
Pizzasaus
Jarlsbergos
Krydder
Dette blir bare ca-mål det viktigste er at du føler deg litt frem. 6 dl hvetemel i en bakebolle sammen med 1 ss sukker, 2 ss salt, 1 pk tørrgjær, her kommer mitt hemmelige triks adoptert fra mannne, ha pizzakrydder i deigen, jeg har pizzakrydder fra Cemo som jeg bruker samt litt persille selvsagt og litt nykvernet pepper.
ca 5-6 dl vann med 3 ss olivenolje i går tilsatte jeg litt av en italiens olje jeg har også med urter og krydder.
La deigen heve i en time, mens deigen hever lager du fyllet.
Kjøttdeig, pølse og bacon ble finhakket og stekt på panna, sammen med løk, sopp, krydder og paprika.
Ferdigsausen lagde jeg som anvist.
Delte deigen i to, og kjevlet til en leiv, bildet forklarer. Smurte på pizzasaus og fordelte fyllet på med ost over, rullet sammen og delte dem i snurrer lot dem etterheve i ca 30 minutter før jeg stekte dem på 225 grader til de var gyldne på toppen.
Fikk beskjed fra naboen i dag om at dette var en forsmak på himmelen ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar